de proefjes

voorbeelden:

 

De lucht in!

In deze cursus (vanaf 4 jaar) komen de kinderen meer te weten over de lucht, de wolken en de lucht in de ruimte, waar begint de ruimte eigenlijk?. Er wordt een raket gelanceerd en een parachute gemaakt en we doen allerlei proefjes met lucht.

 

Verplaatsen en versnellen

Knikkerbanen, waterbanen en katapulten werken het beste buiten. Natuurlijk kunnen we ook binnen bouwen als het regent of koud is aan constructies die dingen of vloeistoffen verplaatsen of zelfs laten versnellen. Vanaf 6 jaar.

 

Chemische gekte

Aan de slag (vanaf 4 jaar) met stofjes, hoe klein zijn stofjes eigenlijk? Wat mengt wel en wat niet? Hoe kun je zuurgraad meten? In deze cursus kan er na elke les iets mee naar huis worden genomen.

 

Daar zit muziek in!

Gedurende meerder lessen werken samen aan een eigen instrument! Een instrument dat jij gemaakt hebt en aan het einde geven we een mini-concert voor de ouders!

 

Uitvindingen en ontdekkingen

Bouw met je groep of de hele klas (groep 6,7,8) een tentoonstelling over wetenschap en techniek. De kinderen uit de andere groepen en de ouders komen kijken, luisteren en uitproberen als de kinderen zelf hun eigen gebouwde proefopstelling presenteren.

 

Programmeren

Bij dez cursus gaan de kinderen zelf aan de slag met programmeren zonder en met computer. Vanaf 5 jaar!

 

Speciale wens? Neem contact met ons op